Logo 1.png

BUNGALOWTENT HUREN AAN

Manerba del Garda (Gardameer)

Proficamp verhuurd sinds 2008 comfortabele bungalowtenten aan de Italiaanse meren.

 Wij bieden een gevarieerd aanbod aan campings in Noord-Italië. Bij ons vindt u voor ieder wat wils.

Bent U op zoek naar een camping met veel sportfaciliteiten of eerder naar een camping voor families die graag daguitstapjes in de omgeving van de camping doen? Iedere camping heeft zijn specialiteit en naargelang de camping worden er animatie- en/of recreatieprogramma's georganiseerd.

Uw gezin zal zich hier geen moment vervelen!

Voor meer informatie, klik op de bestemming van uw keuze.

OMGEVING - IDROMEER

Het lieflijke meer ligt tussen het populaire Gardameer en het wat minder bekende Iseomeer. Het wordt omgeven door uitgestrekte bossen en hoge bergen. Het is ook een van de schoonste en rustigste meren van Italie. Het massatoerisme heeft nog geen vat gekregen op het Idromeer en er heerst nog een echte landelijke sfeer in de dorpen aan het meer.

Lago d’Idro behoort tot de kleinere meren van Noord-Italie, met een lengte van 12 km, een breedte van 1,90 km en een maximale diepte van 120 meter. De totale oeverlijn bedraagt 24 kilometer en wordt gedeeld door de gemeenten Anfo, Bagolino, Bondone en de naamgever van het meer, het plaatsje Idro. Deze dorpen hebben de tand des tijds goed doorstaan en voor een groot gedeelte de originele Middeleeuwse architectuur behouden.

SPORT EN SURF - IDROMEER

Door de ideale mix van bergen en water is het Idromeer een paradijs voor surfers, bergsporters en vissers. Ook rustzoekers en wandelaars komen aan hun trekken in de rustige, natuurlijke omgeving. In het zomerseizoen zijn de kiezelstrandjes en het heldere water (met een aangename temperatuur) van het meer populair bij zwemmers.

Dankzij de constante wind is het Idromeer ook een ideale bestemming voor liefhebbers van zeilen, windsurfen en andere watersporten. 

Verder kan u in de omringende bergen ook deelnemen aan lessen in o.a. deltavliegen, parapente, paragliding en bergbeklimmen.

OMGEVING - GARDAMEER

Lago di Garda is het grootste meer van Italië met een lengte van 51 km en een breedte van 17 km. Het heeft een oppervlakte van 369,98 km² en is max. 346 m diep. De totale oeverlijn bedraagt 158 km. Het landschap heeft een schilderachtig karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. Het Gardameer ligt in de regio's LombardijeTrentino-Zuid-Tirol en Veneto. Het meer heeft de bijnaam Benaco, met de klemtoon op de eerste lettergreep.

Er liggen zeven kleine eilandjes in het meer: Garda-eiland dat voor San Felice ligt, San Biagio bij de rots van Manerba, Trimelone bij Cascone, Sogno en Olivo in de buurt van Malcesine, en de rotseilandjes Altare en Stella.

ACTIVITEITEN - GARDAMEER

Sportieve mogelijkheden genoeg in en om het Gardameer! Natuurlijk is het heerlijk om tot rust te komen op een van de vele stranden die het meer rijk is of bij het zwembad van je camping. Maar nog leuker is het om ook sportief iets te ondernemen tijdens je vakantie aan het Gardameer!

Uiteraard is er gelegenheid voor alle soorten watersport in en op het meer: zwemmen, zeilen, surfen, varen, waterskiën en duiken. Buiten het water zijn er rond het Gardameer volop mogelijkheden voor sporten als mountainbiken, golf, tennis, paardrijden, fietsen, wandelen en paragliding. Voor (berg)wandelen en klettersteig zijn er mooie en uitdagende routes.
Varen in een motorboot, speedboot of zeilboot op het Gardameer is ook erg leuk!

Op 32 km van de camping ligt het pretpark "Gardaland" en op 36 km ligt het waterpark "Canevapark".